Podaj MI Roko – Mir seva

DSCN0977Pod tem geslom je potekala molitev za mir na različnih koncih Slovenije. Molimo v spomin, ko je 27. oktobra 1986 papež Janez Pavel II. v Assisiju zbral predstavnike različnih verstev, da bi skupaj molili za mir. V Ljubljani se je Podaj MI Roko zgodil v sredo 21.10. Zbrali smo se v stolnici in najprej molili pred Najsvetejšim. Po tej molitvi smo odšli po ljubljanskih ulicah in prepevali pesmi o Gospodu in Njegovih delih. Mimoidočim smo delili svečke z napisom »Podaj MI Roko – mir seva«. Eni so bili presenečeni, drugi nezainteresirani, osupli, spet drugi dobrohotno nasmejani, radovedni… Različne so bile reakcije na pojočo druščino mladih v spremstvu bratov kapucinov, minoritov in sester Frančiškank Marijinih misijonark. Ustavili smo se v pravoslavni cerkvi in v evangeličanski cerkvi. Po obisku smo se vrnili na Tromostovje, kjer smo prepevali še pred cerkvijo in se nato udeležili študentske sv. maše.

DSCN0979

K Materi Tereziji je nekega dne prišel novinar in ji zastavil vprašanje: »Zakaj se trudite za te uboge ljudi, ko pa ne boste nikoli premagali revščine na svetu?« Mati Terezija je pogledala novinarja in nekaj časa molčala, nato pa ga je vprašala: » Če želite prešteti do tisoč, kako začnete?« Novinar je začel: »Ena, dve, tri…« Potem je utihnil, ker je doumel, kaj mu je Mati Terezija želela povedati. Če želimo lepši in pravičnejši svet moramo začeti s koraki. Tudi mi lahko gradimo lepši svet. Pomembni so koraki, da bi prišli do cilja. Danes smo po naših ulicah naredili skupno pot, korake. Mir je sijal iz naših obrazov, bil je v naši pesmi, sijal je iz naših src in iz bratske povezanosti med nami. On, Gospod, je vir miru in le v Njem se naše srce umiri in naužije ljubeče bližine. V Njem dobimo navdušenje in pogum za poslanstvo miru. Naj MIR SEVA tudi iz tvojega srca, besed in del.

DSCN0973

 
Danes molimo na različne načine. Prepevamo, plešemo, v molitvi hodimo po mestnih ulicah, klečimo pred Najvišjim… in smo skupaj s Frančiškom združeni v isti prošnji: prošnji za mir. Najprej za mir v vsakem posebej, da lahko kasneje ta mir ponesemo v svet. Da skozi nas pre SEVA MIR in Njegova Ljubezen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja