“Pri Bogu nič nemogoče ni” – duhovni vikend FRAME

Frama 026Skupinica mladih iz FRAME se je prejšnji vikend zbrala pri bratih kapucinih v Vipavskem Križu. Sproščeno in veselo vzdušje, ki so ga oblikovali Maja, Marko, Primož, Zdenka, Kristina, Polona, Anja, Marina, br. Jožko-ofm cap in s. Mojca-fmm, je deževni vikend spremenilo v lepo doživetje skupnega druženja in odkrivanja življenja v bratstvu.

Frama 134

Za temo smo izbrali naslov »Pri Bogi nič nemogoče ni«. Vikend je bil namreč namenjen pripravi na dejanje obljube oz. vstopu v noviciat Frama. Postati član Frančiškove mladine je namreč poklicanost, da slediš zgledu sv. Frančiška Assiškega. Da bi svetnika in njegov zgled bolje spoznal, najprej stopiš v noviciat, to je čas priprave. Po enem letu lahko narediš obljubo in postaneš član Frančiškove mladine. Eden od udeležencev je pred vikendom dejal: »Težko mi je obljubiti pred Gospodom, da bom zvest, saj sem šibek in me je strah dati obljubo Gospodu.«

Frama 112Na vikendu smo odkrivali, da je naša moč za življenje v današnjem svetu, ki ima pogosto drugačne vrednote in ideale kot jih predstavlja Evangelij, v ŽIVEM stiku z Gospodom. On je vedno zvest in varuje svoje izvoljene na vseh poteh. Pomembno se je vedno znova vračati k Njemu ter črpati svežino, moč in ljubezen iz molitve, Božje besede in zakramentov. Na tej poti nismo sami, ampak hodimo skupaj in si pomagamo ter se podpiramo v v osebni in duhovni rasti. Pomembno je biti član skupine, ki ima isto pot in cilj.

Za rdečo nit vikenda smo izbrali film o sv. Marjeti Kasijski, ki je tudi v današnjem času aktualna svetnica. Ta izredno pogumna žena, ki se je lotila spirale maščevanja v italijanskem mestu Cascia, nam ima veliko povedati. V najbolj težkih trenutkih se je zatekala h Gospodu in doživljala, da pri Njem ni nič nemogoče… Vse je mogoče Njemu, ki nas ljubi in spremlja. Tistim, ki delajo za mir, pa Gospod vse obrača v dobro in po njih prihaja Njegovo kraljestvo.

Frama 117V nedeljo pri zaključni maši so v predanosti Njemu Maja, Primož in Zdenka izrekli obljubo, Marko, Kristina, Primož, Polona in Zdenka pa so se podali na pot noviciata.

Čestitke!!!

Na vikend nas bi prišlo več, a je žal bolezen zadržala nekatere člane posebej Tomaža in Anjo. Bili smo veseli, da smo Tomaža lahko obiskali, saj je Križan. Njegov oče, pa nam je povedal nekaj zanimivosti tega kraja, OPS!!? MESTA, ja, Vipavski Križ, nekdaj Sveti Križ, je bil proglašen za mesto že nekaj stoletji nazaj. Ima čisto pravi grad, kjer so prebivali znani grofje Atemsi.

Lepo vzdušje je nastalo tudi med skupno pripravo obrokov in igranju “mehiškega vlakca”.

s. Mojca, fmm

Frama 052Frama 024Frama 011Frama 014Frama 069Frama 028

 

3 Comments

  1. škoda ker smo nekateri zboleli in nismo mogli doživeti tega vikenda kot smo si ga želeli, smo pa bili povezani v molitvi.

    Tomaž
  2. Joj, kok lepo:)Čestitke frama! In hvala duhovnima spremljevalcema za vajin trud in neprestano dajanje! Veliko nam pomeni vajina predanost! Mi pa tako pogumno naprej! Bogu hvala za framo!

    p.s.: Zelo všeč mi je zadnja slikca!:)))

    anja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja