Sobotno popoldne v družbi družin

DSCN0997

V soboto popoldne smo se tudi me odpravile na na Prešernov trg podpreti vse, ki so pričevali za družino in s tem opozorili slovensko javnost, da kristjani zagovarjamo vrednoto družine, v kateri oče in mati vzgajata svoje otroke. Srečale smo nekaj znanih obrazov iz župnije pa celo stare znance s katerimi se nismo videle že leta. Res priložnost za spoznavanje otrok, ki so v tem času privekali na svet in postali že pravi korenjaki. 

DSCN0994

Poleg prisrčnih srečanj smo se tudi malo ogrele s plesom, ki se je spontano razvil ob koncu prireditve. Tako je slavni krog na Prešernovem trgu dobil prav pisano paleto plesalcev, od mladih do starih, mam in očetov, sester in celo kakega duhovnika je blo opaziti. Pa ne le plesalcev, temveč tudi pevcev, ki so na vse grlo prepevali aleluja. Skratka, po dolgem času je bilo moč slišati kristjane v javnosti, ki si upajo stopiti izza cerkvenih pragov in javno izraziti vrednote, ki dajejo smisel njihovemu življenju in za katere so pripravljeni povzdigniti svoj glas. 

DSCN1002

Veseli nas, da je organizator pripravil tudi peticijo vladi Republike Slovenije, katero smo tudi me podpisale. To je sicer le kapljica v morje, a ko delamo male korake, raste v nas kristjanih zavest, da smo del te naše družbe in tako soodgovorni v kakšno prihodnost gremo. Močno upamo, da imamo še toliko zdravih družin, da se bomo skupaj sposobni odločit za družino.

DSCN1005

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja