Dan odprtih vrat

Lepo sončno jutro, v soboto 6. marca, je napovedovalo prijeten dan. Skupaj s Katjo, prijateljico skupnosti, smo se sestre fmm odpeljale na Tabor k lazaristom, kjer je bil že tradicionalni DAN ODPRTIH VRAT slovenskih redovnih skupnosti z geslom »Našel velik zaklad sem!« Kar predstavljajte si jutranji živ-žav s prihajajočimi sestrami in brati različnih barv oblek, pokrival…, ki se veselo pozdravljajo kot da se že dolgo poznajo. Pa saj, kako se ne bi, vsi delamo za Gospoda in Njegovo kraljestvo, vsak v svoji redovni karizmi in z darovi, ki mu jih je Gospod dal. Prihajali so tudi mladi iz raznih župnij s svojimi duhovniki, da bi srečali to pisano množico redovnikov in redovnic.
Prijetno vzdušje so v prepolni dvorani ustvarili bratje kapucini s petjem. Mladi prijatelji lazaristov in sester usmiljek so nam zaigrali prizore iz življenja sv. Vincencija Pavelskega in sv. Ludovike de Marillac, ki sta njihova duhovna ustanovitelja in se letos spominjajo 350 letnice njune smrti. Nato nas je razveselil obisk našega nadškofa dr. Antona Stresa, ki je tudi sam lazarist. Preko intervjuja nam je pripovedoval zgodbo svojega odkrivanja zaklada in poti poklicanosti v redovništvo in duhovništvo. Osvojil nas je s svojo preprostostjo in domačnostjo.
Po skupnem srečanju so mladi udeleženci, okoli 200 jih je bilo, pričeli odkrivati zaklade karizem redovnikov in redovnic. Naša FMM stojnica je bila misijonsko obarvana. S pisanimi kosi blaga iz misijonov naših sester, fotografijami, zloženkami, plakati, predmeti, knjigami in projekcijami na računalniku smo se predstavile mladim obiskovalcem in pričevale o zakladu, ki smo ga odkrile v karizmi Frančiškank Marijinih misijonark. Mlade je zelo privlačil tudi papirnati labod, ki je izdelan iz stotine malih papirčkov, zloženih na način kot ga uporabljajo v severni Afriki. V radovednih glavah so se rojevale ideje za prosti čas in občudovanje papirnatih umetnin.
Prijetno je bilo pokramljati z mladimi obiskovalci in se jih veseliti v njihovi odprtosti. Bog daj, da bi vsak odkril svojo pot in s predanostjo služil Gospodu, kamor ga kliče. Srečanje se je zaključilo s kratko molitvijo v cerkvi Srca Jezusovega in malici na dvorišču. Nasvidenje drugo leto, sedaj pa pogumno na pot odkrivanja TVOJEGA zaklada;-)

2 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja