Misijonski srečelov

Že nekaj let sestre Frančiškanke Marijine misijonarke pripravljamo skupaj s prostovoljci iz župnije Trnovo misijonski srečelov. Pred nekaj tedni smo se odločili, da bo letošnji namen zbiranja za Haiti, kjer potrebujejo sredstva za kopanje vodnjakov, saj jim zelo primankuje pitne vode. Eno nedeljo prej smo si pri maši lahko ogledali diaprojekcijo o Haitiju in župljanom predstavili namen zbiranja denarja. Ves teden so prihajali dobitki v Dom Janeza Krstnika in v soboto popolnde smo spakirali skoraj enkrat več dobitkov kot lani. Lepo je biti priča radodarnosti ljudi, ki jim je mar za stisko ljudi, ki jih sicer osebno ne poznajo. Kristjani smo res poklicani, da živimo v solidarnosti s svojimi brati in sestrami, tudi s tistimi na drugem koncu sveta, ki jih najbrž ne bomo nikdar srečali.

Skratka, dobitkov je bilo veliko, napoved vremena slaba, zato je bilo presenečenje toliko večje, ko nas je v nedeljskem jutru pozdravilo sonce. Nebo je vzdržalo do večera in ko smo po večerni maši  ob koncu srečelova  stopile iz župnišča, nas je pričakal močan dež. Čez dan smo tako imeli nekaj dobitkov tudi zunaj, kar je ustvarilo prijetno vzdušje pred cerkvijo, kjer se običajno ustavimo, da se srečamo po nedeljski maši. Vsi otroci so seveda sanjali, da bi njihova srečka zadela enega izmed pisanih balonov, ki so krasili pročelje cerkve.

Prodali smo veliko srečk, nekaj dobitkov pa je še ostalo, zato vam sporočamo, da boste lahko kupili srečke tudi to nedeljo, 31. oktobra, po maši. Vabimo vas, da se odzovete našemu povabilu, saj prebivalci Haitija zelo trpijo zaradi kolere, ki je izbruhnila pred dnevi. Naša pomoč bo omogočila vsaj enemu kraju Haitija, da bodo prebivalci prišli do pitne vode.

One Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja