SDM 2011 – Madrid

Bienvenidos a Madrid jovenes de todo el mundo!

V Madridu pa se je slišala tudi slovenščina.

Več preberi tukaj:

Veliko je že bilo napisanega, veliko se je že govorilo… jaz pa želim podeliti z vami nekaj utrinkov iz romanja v Madrid, ki so mi ostali v srcu, in ki se jih bom vedno spominjala, ko slišim besedo SDM Madrid.

SDM Madrid to je najprej neverjetna veriga dobrote, radodarnosti in odprtega srca naših španskih gostiteljev. Tu mislim na družine, ki ne samo da so nas sprejele, hranile, prevažale ampak tudi delile z nami svoje romanje v veri. Mislim na toliko mladih prostovoljcev, ki so se kljub nasprotujočemu vzdušju odločili podariti svoj čas v imenu Kristusa in Cerkve.

SDM Madrid to je tudi križev pot mladih in srečanje s Carmen, 19-letnico iz Madrida. Rekla sem ji: “Hvala, da nas tukaj sprejemate, da prenašate neugodnosti, ki jih povzroča taka množica ljudi.” Odgovorila je: “Hvala vam, da ste prišli. Prvič v življenju sem pogumno priznala, da sem kristjanka, da pripadam Cerkvi. Prvič sem šla na ulico. Prinesli ste mi pogum. Zdaj pa me ni sram. Hvala.”

SDM Madrid to je tudi nepozaben prihod na praznik Marijinega Vnebovzetja v župnijo Los Arojos. Po maši smo iz srca prepevali Mariji. Po celi cerkvi je donelo Marija skoz’ življenje in jaz sem videla solze v očeh domačinov, starjših gospa, ki so rekle, splačalo se je dočakati ta trenutek.

Esta es la juventud del Papa! To je papeževa mladina!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja