To poletje

To poletje, posebno v juliju in avgustu, smo sestre iz Lesc in me iz Celja bile v pričakovanju pomembnega dogodka za nas vse v Sloveniji. Zaprtje hiše v Lescah in selitev v Celje. Sestre iz Lesc : s. Mara (slovenka 99 let), s. Maria (avstrijka) in s. Teresa (španka) so pripravljale odhod v novo skupnos v Celju. V tem času, 11. avgusta  je s. Mara praznovala 99 let. Dobro se je držala in pri skupni mizi smo se združili sestre, sosedje, prijatelji iz Lesc in novi g. župnik v Lescah Gregor Šturm. S. Mara je vesela in delovna, svoj križ 99 let nosi zelo dobro. Vse dni kvačka bele ali bež prtičke, ki jih potem podari za različne priložnosti. Včasih je križ bolečin in starosti pretežek in takrat s. Mara išče moč v molitvi in potrpljenju. Svoj železni jubilej (70 let redovnega življenja) je praznovala 18 junija. Redno sledi novicam po svetu, doma in v Cerkvi. Posluša radio, gleda TV in bere časopise… različne namene prinaša v molitev. Pri teh letih ji Gospod podarja novo poslanstvo, skupnost v Celju.

To « darilo » je bilo za njo zahtevno, strah pred neznanim je včasih narašča.. Kako naj bi se selila pri teh letih? Žalovanje in solze so spremljale njene zadnje dni v Lescah. Ampak Gospod je vedno bolj velik kot si mi lahko mislimo… sestre iz Lesc je čakal tu v Celju. Pozno popoldne 1. septembra so sestre prišle v  Celje. Srečanje z Grazyno in  menoj je bilo ganljivo in v solzah. Končno so prišle ! Zahvaljujem se Gospodu za njihov pogum in vero. Ko smo vse stvari znesli v hišo, smo odšle k župnijski maši. Tu nas je sprejel br. Paval Košir, gvardijan, ki jim je rekel, da jih je poslala Marija iz Brezij, da bi tu v celjski škofiji zasadile, živele našo karizmo.

V nekaj dneh smo pospravile stvari in hiša je postala domača in živahna. Vedno bolj se. znajdemo in skupno življenje se začenja. Šolsko leto, ki se je že začelo nam prinaša nove izzive : verouk, pevski zbor, skupine ali posamezniki za učenje jezika, skupina Vera in Luč, skupine mladih in različne skupine v župniji, škofijski pastoralni svet… ali ljudje, ki prihajajo na obisk, za molitev, za pogovor…

Evangelij na dan prihoda pravi : Ne boj se, od sedaj boš ljudi lovil. (Lk 5, 1-11Lk 5, 1-11
English: World English Bible - WEB

5 1 Now it happened, while the multitude pressed on him and heard the word of God, that he was standing by the lake of Gennesaret. 2 He saw two boats standing by the lake, but the fishermen had gone out of them, and were washing their nets. 3 He entered into one of the boats, which was Simon’s, and asked him to put out a little from the land. He sat down and taught the multitudes from the boat. 4 When he had finished speaking, he said to Simon, “Put out into the deep, and let down your nets for a catch.” 5 Simon answered him, “Master, we worked all night, and took nothing; but at your word I will let down the net.” 6 When they had done this, they caught a great multitude of fish, and their net was breaking. 7 They beckoned to their partners in the other boat, that they should come and help them. They came, and filled both boats, so that they began to sink. 8 But Simon Peter, when he saw it, fell down at Jesus’ knees, saying, “Depart from me, for I am a sinful man, Lord.” 9 For he was amazed, and all who were with him, at the catch of fish which they had caught; 10 and so also were James and John, sons of Zebedee, who were partners with Simon. Jesus said to Simon, “Don’t be afraid. From now on you will be catching people alive.” 11 When they had brought their boats to land, they left everything, and followed him.

WP-Bible plugin
) Upajmo, da bodo mreže vržene v neznano, v negotovost ampak v VERI in ZAUPANJU prinesle veliko sadov za Božje kraljestvo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja