Priprave na birmo pri sv. Ceciliji

Pridi, Sveti Duh

V župniji sv. Cecilije v Celju, kjer imamo sestre skupnost, vsako leto obhajamo zakrament sv. birme. Na ta dogodek je potrebno birmance dobro pripraviti, predvsem pa jih vspodbuditi in jih poučiti, da s to zavestno potrditvijo vere njihovo krščansko in duhovno življenje dobi moč in pomoč za zdrav razvoj. V sklopu te priprave smo se birmanci, animatorji in s. Teresa, ki je bila voditeljica, odpravili na duhovni vikend v Reko ob Laškem. Tam smo se srečali s Svetim Duhom in izvedeli nekaj več o njem.


Vseh skupaj nas je bilo 16. Lepa skupina. Prebivali smo v hiši, nekoliko oddaljeni od ostalih hiš, kjer smo imeli priložnost resnično biti skupaj. Imeli smo namreč le eno spalnico, eno kopalnico in stranišče, kuhinjo ter skupno sobo, ki nam je služila kot jedilnica, družabna soba in »delovna« soba. Tam je bil tudi kamin, kamor so fantje nalagali drva, da nam je bilo toplo. Tako nam je že sam kraj omogočil, da smo drug drugega upoštevali in nismo gledali samo nase in na svoje potrebe.
Prvi večer so birmanci izkusili, kako je, ko hodiš v čisti temi in ne veš, kje je pot, kako dolga je in kaj te čaka na tej poti. Morali so se prepustiti voditelju. In ravno to je na naši poti Sveti Duh. Včasih se nam zdi, da ob nas ni nikogar in da smo prepuščeni sami sebi, vendar pa ob nas vedno hodi On in lahko se kadarkoli obrnemo nanj in ga vprašamo za pot.
Drugi dan smo spoznali kaj daje okus tisti veri, po kateri hrepenimo, kateri so sedmeri darovi Svetega Duha in napisali tudi pismo Svetemu Duhu. Popoldan je bila priprava na sv. spoved, čas za spoved in sveta maša. Zvečer pa družabni večer, ko smo se nekateri nasmejali ob igri Activity, drugi pa se sprostili ob ročnem nogometu in biljardu.
Duhovno obnovo smo zaključili s sveto mašo, h kateri so se nam pridružili starši birmancev in pri kateri smo darovali vse kar smo te dni doživeli. Nato smo z nasmehom na obrazih in radostjo v srcu odšli vsak na svoj dom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja