“Seven ate nine” ali “Na ADAMu pri kapucinih”

Tudi letos se je od 15. do 21. julija v Kančevcih pri bratih kapucinih odvijal »Adam«. Za tiste, ki ne veste kaj ADAM je, vam na kratko povem, da je to poletni tabor za otroke, kjer lahko otroci izboljšajo svoje znanje angleškega jezika in hkrati rastejo v evangeljskih vrednotah.
Tečaja sem se udeležila kot učiteljica angleščine in mi je bilo v veselje ugotoviti, kako so otroci sposobni moliti in sodelovati pri sveti maši v tujem jeziku. Pa ne samo to – sposobni so preživeti šest dni z radostjo v vseh trenutkih in dogodkih tabora.


Mislim, da je vse to mogoče zaradi vodenja in animiranja na zelo prisrčen, vzgojen in dostopen način. Otroci so imeli čas za igre, šport, kateheze, ročne delavnice, olimpijske igre, sprehod, bazen, molitev, pospravljanje sob … Ni bilo pomembno koliko dejavnosti je bilo na razpolago, temveč Duh, ki jih je sprermljal in vodil od začetka do konca tabora, da bi spoznali, kaj je zares dobro za njih in kako se da na zdrav način preživeti počitnice.
Sama sem bila presenečena nad odzivom animatorjev. Bilo jih je kar precej, več kot sem drugače navajena. To mi je potrdilo, da si tudi mladi želijo preživeti poletni čas, ne le zase, temveč tudi za dobro drugih. Saj vsi vemo, da si najbolj srečen in zadovoljen, kadar osrečiš druge.
In zdaj še ena angleška šala oz. uganka za tiste, ki znate malo angleščine:
Ali veste zakaj tisti, ki govorijo angleško štejejo do deset tako: one, two, three, four, five, six, seven, eight, ten?
In zdaj odgovor: ker »seven » ate (= eight) »nine«.

Lep dan vam želim in tale zapis zaključujem z nekaj angleškimi pregovori:
»Let bygones be bygones«,
»We learn from history that we learn nothing from history«,
»To err is human, to forgive divine«,
»Who chatters to you will chatter of you«,
»Three may keep a secret if two of them are dead«,
»Errors, like straws, upom the surface flow; he, who would search for pearls, must dive below.«

s. Teresa Cachot, FMM

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja