“Veselite se v Gospodu, zmeraj!”

Veselite se v Gospodu, zmeraj!

Prišla je tretja sobota v mesecu septembru (15. 9. 2012), ki je zmeraj rezervirana za Stično Mladih! In ker smo setre FMM zmeraj mlade (vsaj po duhu, če že ne po telesu), smo se z veseljem odpravile na kraj dogodka. S seboj pa smo vzele vso »bojno opremo«. Poleg Božje, ki nam jo v pismu Efežanom priporoča sveti Pavel (6. poglavje), smo vzele še nekaj stvari, da smo opremile našo FMM stojnico. Zagotavljam vam, da s tem kar smo uporabljale, nismo nikogar ogrožale, le spodbujale smo mlade k polnejšemu življenju v misijonskem duhu.

Torej, bilo je tako…

Še preden so mladi začeli prihajati, smo me že bile tam in okrasile našo stojnico z misijonskimi rekviziti, slikami, zloženkami, ki predstavljajo naš red in s pomočjo sodelovanja v kvizu, ki smo ga pripravile, mlade spodbudile k spoznavanju le-tega. Pripravile smo vprašanja, ki so jih mladi izžrebali in za vsak pravilen odgovor so dobili majhno nagrado. Ker je bila naša stojnica zmeraj »obkoljena«, so nam kmalu ostale le še tolažilne nagrade. To so bile papirnate rožice z mislimi naše ustanoviteljice, ki se na gladini vode same razcvetijo. Z njimi smo privabili marskikateremu mlademu na obraz nasmeh in začudenje, saj »kaj takega še niso videli.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vsa ta skrivnostna dogajanja pa so potekala v času dijaškega in študentskega programa ter delavnic. Vse je pričevalo o veselju v Gospodu. Izpostavit je potrebno Johna Pridmore-a, nekdanjega londonskega gangsterja, ki je pripovedoval svojo življenjsko zgodbo; kako je delal najhujše stvari, kar si jih je moč zamisliti. Pričeval je o tapravem veselju, ki je samo v Gospodu. Jezus je naš Odrešenik in zakrament sprave je »orožje« za katerega moramo poprijeti, ko nam grozi smrt duše, ki je ujeta v grehu. Samo svoboda nas pripelje do veselja v Gospodu.

 

Vrhunec dneva je bila Sveta Maša, srečanje z živim Bogom. Le v Njem se lahko zmeraj veselimo. Le On je ta, ki daje veselje v Srcu. Če smo z Njim in ga poslušamo ter slišimo, bomo deležni čudeža – V NJEM SE BOMO VESELILI ZMERAJ!

 

 

Iva Horvat, prednovinka FMM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja