Nova generalna predstojnica

Veselite se v Gospodu zmeraj; ponavljam vam, veselite se. (Phil 4, 4Phil 4, 4
English: World English Bible - WEB

4 Rejoice in the Lord always! Again I will say, Rejoice!

WP-Bible plugin
)

Te besede sv. Pavla, ki nas uvedejo v zahvalno sv. mašo 1. okt. ob 15h, so zelo na mestu, saj živimo čas prekipevajočega veselja in hvaležnosti. Naše sestre na Via Giusti v Rimu, okušajo in občudujejo sad molitev in razločevanja, iskanja in poslušanja sv. Duha. Izvoljena je nova generalna predstojnica s. Francois Massy, francozinja. Hvaležne smo za njen DA, ko sprejema službo generalne predstojnice.
Ob enem je to čas zahvale s. Suzanne Philips, sup. gen., za dar njene osebe in njeno velikodušno služenje kot generalna predstojnica in sestra v času 6-ih let, 2008-2014.
Slovesnost sv. maše se začenja v znani dvorani “sala Pia” z lepimi besedami pesmi:

“Frančišek, posodi nam tvoje srce, da bi zaznali Jezusovo navzočnost v naših življenjih,

da bi poslušali z vsem našim bitjem krik tvojega ljudstva in naše matere zemlje.”

Generalni minister OFM, br. Michael Perry je povabil sestre k molitvi za s. Françoise, da bi imela nežnost sv. Terezije Deteta Jezusa in da bi z očmi vere in z nežnostjo Boga gledala svoje sestre.

V homiliji poudari, da nas zgled sv. Frančiška Asiškega in bl. Marie de la Passion, pošlje k sporočilu Jezusa v Matejevem evngeliju Mt 18, 1-5Mt 18, 1-5
English: World English Bible - WEB

18 1 In that hour the disciples came to Jesus, saying, “Who then is greatest in the Kingdom of Heaven?” 2 Jesus called a little child to himself, and set him in the midst of them, 3 and said, “Most assuredly I tell you, unless you turn, and become as little children, you will in no way enter into the Kingdom of Heaven. 4 Whoever therefore humbles himself as this little child, the same is the greatest in the Kingdom of Heaven. 5 Whoever receives one such little child in my name receives me,

WP-Bible plugin
: « Kdor se torej poniža kot ta otrok, bo največji v nebeškem kraljestvu, in kdor sprejme enega takega otroka v mojem imenu, mene sprejme.» Postati kot otrok, pomeni izprazniti se sebe in se napolniti z Bogom. To ponižno dejanje je posledica ljubezni, ki je sposobna ljubiti, ne da bi iskala pomembnost in lastno veličino. Je drža, ki jo mora imeti učenec. Fr. Michael zaključi « Poklicane ste, da bi bile navzočnost, da bi bile drug način življenja in bitja FMM danes.» To je klic, ki nas vedno znova prenavlja v darovanju same sebe, ko smo zakoreninjene in zveste karizmi.

Nato se slovesnost nadaljuje v veliki kapeli. Pred darovanjem s. Suzanne izroči s. Francois spis navodil in luč. Obe nato molita molitev sv. Frančiška pred Križanim ter nato položita sveči in spis navodil pri oltarju.

 

Na koncu sv. maše generalni minister povabi sestre naj blagoslovijo s. Francois z blagoslovom sv. Frančiška. Slovesnot, ki je bila polna molitve in čustev se zaključi s pesmijo Ave Marija. Ob izhodu iz kapele, se veselje pomnoži preko pesmi in plesa. Po večerji se praznovanje nadaljuje v obednici. Sestre fmm imajo veliko talentov in ob tej priložnosti lahko okušamo bogastvo naše različnosti.

s. Agnès Diouf, fmm
Prevod in priredba s. Mojca Korošec, fmm

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja