Laiki FMM

POSTANI.

               KDO? Laik-inja fmm.

                       ZAKAJ? Zaradi klica.

                                            KAKO? Pridi in boš izvedel-a!

A si že slišal-a za laike fmm?

Pred časom je bila ena naša prijateljica na obisku pri eni izmed naših sester, kjer imajo laike fmm. Prišla je do nas in nas izzvala z vprašanjem ali bi lahko v Sloveniji začeli z laiki fmm. Sestre smo se odločile, da pripravimo gradivo in ponudimo možnost srečanj vsem tistim, ki jih pritegne naša duhovnost.

 

Kdo je laik-inja fmm?

Laiki oz. laikinje fmm so osebe različnih stanov, ki jih je pritegnil naš način življenja, vendar niso prejele daru redovnega poklica, temveč jim je Gospod podaril drugačno poklicanost. Z življenjem po karizmi fmm pričujejo v svojih družinah in okolju o Jezusu Kristusu, in sicer s preprostim načinom življenja v duhu Marie de la Passion in sv. Frančiška ter v odločitvi za misijonsko delovanje na način, ki je za njih mogoč.

 

Zakaj je to pismo poromalo do tebe?

Laiki fmm se vedno začnejo na pobudo laikov. Tudi to pot se je nekaj mladih obrnilo na nas. V želji, da bi informacija o tej novi obliki dosegla vse tiste, ki vam je blizu naš način življenja, to povabilo pošiljamo tudi tebi. Če bi rad-a izvedel-a več o tem kdo so laiki fmm in kaj živijo napiši na e-mail: fmm.sestre@gmail.com

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja