Misijonarka za vsa ljudstva sveta

 

 fmm - botanicni vrt 059 Naša Ustanoviteljica, blažena Marie de la Passion, je govorila:

»Eno samo deželo imamo, pripada nam ves svet…«.

Po njenem zgledu sem tudi jaz odgovorila  na poklic Ljubezni s prvotnim misijonskim žarom, ki je: biti blizu ljudem iz vseh koncev sveta. Zdelo se mi je premalo živeti le v lastni državi, ker sem v sebi čutila misijonski duh, ki ne izključuje nikogar. Dejstvo, da pripadam Inštitutu Frančiškank Marijinih misijonark, v katerem že od začetka živim s sestrami različnih narodnosti, mi je v veliko veselje in izziv. Življenje v skupnosti mi ”odpira oči” za brate in sestre, ki so blizu in za vse druge, od katerih me ločujejo meje oddaljenih držav. Naš način življenja me zbližuje z njimi, zato doživljam, da smo vsi bratje in sestre enega Očeta. Ne glede na barvo kože, jezik, različnost kultur, velike kilometrske razdalje… vsi hrepenimo po ljubezni, prijateljstvu in odnosih.

 Menim, da je glavno poslanstvo vsakega človeka in še bolj vseh misijonarjev in misijonark ljubezen, ki ne izključuje nikogar. To najbolj ponazori apostol Pavel, ko v prvem pismu Korinčanom zapiše, da brez ljubezni nismo nič. Prav ta ljubezen, zakoreninjena v Kristusu, je moja moč za izzive misijonskega življenja. karnawal 046fmm - botanicni vrt 078

 

 Če sprejemam sebe in resnično ljubim Boga, potem se ta ljubezen posledično razliva na vse ljudi brez razlike. To pomeni, da pustim, da ljubezen svobodno deluje.  

P9190004fmm - botanicni vrt 084

 Naša ustanoviteljica je tudi sama vsa izgorevala od ljubezni.V njenih spisih beremo:

»Napravi iz mojega srca in iz Inštituta ognjeni plamen, ki naj zajeme vso zemljo!«

Njene besede se nanašajo na vsako izmed nas in so izziv za čas, v katerem živimo. Prepričana sem, da se splača živeti za druge, saj je tudi Kristus, ki je naš največji Misijonar,  daroval za nas vse svoje življenje. V njegovem zgledu vidim smisel življenja zanj in za vsa ljudstva sveta.

Renata Relja, FMM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja