Jaz sem tud’ za družino!

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, ki je odprla svojo spletno stran www.24kul.si  spodbuja vse kristjane, da bi podprli njihova prizadevanja za ohranjanje in spoštovanje dostojanstva družine. Glede na to, da mnogi mediji preveč enostransko spremljajo dogajanje v zvezi z novim Družinskim zakonikom, vam posredujemo konkreten predlog, kako lahko vsakdo pripomore na preprost način k prepoznavnosti njihovih prizadevanj. Tukaj posredujemo njihov predlog in vas vabimo, da se tudi vi odzovete.

Spletna stran civilne iniciative je lepo zaživela in je vsebinsko bogata, zato si avtorji prizadevajo, da bi jo redno spremljalo čimveč ljudi. Prosijo nas, da jim pomagamo čimveč ljudi seznaniti z njihovo spletno stranjo.

Kaj lahko naredite? Vzamete velik list papirja, da bo plakat čimvečji in na plakat napišete: ZA DRUŽINO! V drugo vrsto napišite naslov naše spletne strani, vse ostalo kar bo na plakatu pa je prepuščeno vašim idejam. Plakate pritrdite na čim bolj vidno mesto, kjer jih bo opazilo čimveč ljudi: na običajna oglasna mesta v vašem kraju, ob ceste, na kozolce. Vse je prepuščeno vašim idejam! Veseli bomo, če plakate fotografirate in fotografije pošljete na naš spletni naslov info@24.kul.si. Dobrodošli bodo podatki kdo je plakat izdelal in izobesil ter kje plakat visi. Najbolj izvirne plakate bomo objavili na naši spletni strani.

Ali so se vrednote izgubile?

V Železnikih je od 26. januarja do 7. februarja potekal ljudski misijon pod geslom »ŽIVLJENJE ZATE!«. Med vrsto dejavnosti so pripravili tudi okroglo mizo o krizi vrednot. Danes si zastavljamo vprašanje ali so se vrednote izgubile ali so se spremenile? Pred kakšen izziv nas postavlja kriza vrednot? Kaj nam je v življenju najbolj pomembno? Je Bog vrednota? O  vsem tem smo se pogovarjali z ANGELCO LIKOVIČ, članico strokovnega sveta za izobraževanje na Ministrstvu za šolstvo in predsednico komisije za Osnovno šolo, z GORANOM NOVKOVIČEM, glavnim urednikom podjetja najbolj branih edicij Žurnal media in z dr. DRAGOM KARLOM OCVIRKOM, profesorjem osnovnega bogoslovja, živih verstev in misijologije.

Continue reading »