Skupnost Marije – Zarje nove evangelizacje, Celje

Skupnost FMM v Celju je bila ustanovljena 8. januarja leta 2011. Letos smo torej praznovale 8. obletnico naše prisotnosti na Bregu 20.

Skupnost Marije, Zarje nove evangelizacije sestavlja sedem sester: s. Grażyna Mech (Poljakinja 64 let), s. Anna Walaszek (Poljakinja 37 let), s. Cirila Koršič (Slovenka 47 let), s. Marija Holas (Avstrijka 77 let), s. Teresa Catchot (Španka 56 let).

Vas zanima kaj počnemo? Trudimo se tako živeti, da bi s svojim življenjem kazale na Kristusa, da bi ga ljudje v nas in po nas vsaj malo spoznali in vzljubili. Koliko nam to uspeva, najbolje ve sam Jezus, katerega prosimo za odpuščanje grehov in za dar Sv. Duha.

Sodelujemo v kapucinski župniji sv. Cecilije, kjer pomagamo pri poučevanju verouka, vodenju pevskega zbora itd. Poleg tega smo prisotne na ljudskih misijonih, poučujemo verouk po drugih župnijah, molimo za potrebne pomoči in živimo sestrinsko življenje.

Odločile smo se, da se vam na kratko predstavimo, vsaka z eno mislijo, ki je zanjo pomembna na poti redovnega življenja.

Grażyna Mech pravi: »Hvaležni bodite!«; besede pa, ki jo nagovarjajo, je nekoč povedal sv. Frančišek Asiški: »Moj Bog in moje vse.«

  1. Marija Holas je prepričana, da je vse, kaj je potrebno vedeti o Bogu, spoznanje: »Bog je ljubezen.«
  1. Teresa Catchot ima zelo rada svetopisemski odlomek, ki govori o vinski trti:»Jaz sem vinska trta, vi mladike. Ostanite v moji ljubezni.«
 1. Anna Walaszek zaupa v Božjo pomoč in varstvo. Ve, da je največji življenjski uspeh, da Bogu pustiš delovati, ker je On poln milosti. Misel, ki jo spremlja pa je:»Po Božji milosti sem to, kar sem.«

zemljevid

8 Comments

 1. Pingback: Frančiškanke Marijine misijonarke » Arhiv bloga » Nova skupnost v Celju

 2. Hvaljen Jezus! Lep pozdrav iz Evpatoria. Bili veseli, da vas vidim, čeprav je internet. Samo vesel, da ste vsi dobro. Oče Vitali, Tanya, mama pravkar vrnil s potovanja v Italijo. Pridi se nam pridružite na morju. Zdravje za vas. Andrew Baranowski

  Andrew Baranowski
 3. Spoštovane Frančiškanke Marijine misijonarke!

  Gledal sem slučajno VTV Velenje in pogovor vaše sestre iz Poljske, ki je v Ljubljani. To me je nagnilo k pisanju. Poznam pa sestro, ki na TV Slovenija sodeluje pri Verskem programu, ki ga z veseljem spremljam, kolikor je mogoče.
  Me veseli, da kljub vsesplošni krizi, se najde redovna skupnost, ki odpira novo postojanko.
  Dobrodošle v Celju. Želim vam prijetno, duhovno bogato bivanje. Naj vaša navzočnost pomaga prinašati mir, radost, in veselje in pogum.
  Ko iščem Ulico in hišno številko ne najdem, če vaša hiša ni kje preveč na visokem hribu se lahko zgodi, da se prikaže invalidski skuter in moja malenkost na njem.
  Toliko za danes.
  Lojze Čokl
  lojze.cokl@gmail.com

 4. Sestra Garzyna še enkrat hvala. Po pomoti sem dal vaš klopčič v žep in ga odnesel domov. Vedno, ko ga bom pogledal me bo spomnil na močno vez, ki smo jo spletli v Vipavskem križu. B.

  Boštjan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja