Kje smo?

Inštitut Frančiškank Marijinih misijonark je prisoten na vseh 5 celinah, in sicer v 74 -tih deželah sveta.  Vseh sester nas je 5867 in 114 prednovink.  Seveda se te številke spreminjajo. 931 sester živi v Afriki, 2938 v Aziji, 59 v Avstraliji, 1455 v Evropi. V Latinski Ameriki jih je 405 medtem ko v Severni Ameriki 193. Vseh narodnosti nas je 79.

cel svet je naša domovina (Marie de la Passion)

 Azija: Kitajska, Koreja, Indija, Indonezija, Izrael, Japonska, Jordanija, Libanon, Malezija,     Mianmar, Pakistan, Palestina, Filipini, Singapur, Šri-lanka, Sirija, Tajvan in Vietnam.

 Avstralija

 Severna Amerika:  Kanada in Združene države Amerike.

 Latinska Amerika: Argentina, Bolivija, Brazilija, Čile,  Kolumbija, Kuba, Ekvador, Mehika,   Nikaragva, Paragvaj, Peru in Urugvaj.

 Afrika: Alžirija, Angola, Burkina Faso, Kamerun, Kongo Brazavil, Egipt, Etiopija, Gana,   Kenija, otok Reunion, Liberija, Madagaskar, Maroko, otok Mauricius, Mavretanija, Mozambik, Niger, Demokratska republika Kongo, Senegal, Sejšeli, Južno-afriška republika, Togo in Tunizija.

Evropa: Nemčija, Avstrija, Belgija, Bosna, Španija, Ferojski otoki, Francija, Madžarska, Irska, Italija, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Anglija, Rusija, Slovenija in Ukrajina.

FMM (24)

Organizirane smo v 50 provinc. Od 1.11. 2007 zajema naša provinca Srednje in vzhodne Evrope naslednje dežele: Avstrija, Bosna, Madžarska, Nemčija, Poljska, Rusija, Slovenija in Ukrajina. Naša provincialna hiša je v Varšavi.

Obišči nas na naši  mednarodni spletni strani: http://www.fmm.org

in na strani naše province: http://www.fmm.opoka.org.pl

 

 

2 Comments

 1. Pozdravljeni, moje ime je Jana Kolar in sem študentka v Čilu. Zanima me, če je kakšna misionarka v Čilu za kakšno molitev hvalnic ali večernic v slovenščini. Sama sem bila del adoracijiskih skupin v Sloveniji in v Španiji, prav tako del zbora in ministranka. Bila sem tudi udeleženka večjih duhovnih vaj in mi je vera del mojega vsakdana. Hvala za vsak odgovor.

  JANA
 2. Pozdravljeni!
  V Čilu imamo sestre, a tam ni Slovenk. Vse dobro in blagoslova pri študiju.
  Imajo pa uršulinke eno skupnost, a je mednarodna.
  Blagoslova vam želim.
  s. Metka

  metka kos

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja