Naše misijonarke

regionalno srecanje 6Danes veliko potujemo in tako smo tudi me prišle na svoj račun, da se lahko kdaj pa kdaj imenujemo svetovne popotnice, saj nas naše misijonarsko življenje izziva, da ne uporabljamo le koles ampak poleg prizemljenih konjičkov tudi tiste, ki nas dvignejo za nekaj ur bliže zvezdam. Šest sester Slovenk živi v skupnostih širom po svetu. Slovenijo so zaznamovale tudi sestre drugih narodnosti, ki so sedaj na različnih koncih sveta. Med njimi  je tudi Ana Slivka, ki jo imamo kar za svojo, saj je rojena v Sloveniji, vendar je hrvatske narodnosti. Na kratko vam jih predstavljamo v naslednjih vrsticah, sicer pa vam bodo same kaj več povedale preko svojih pisem, ob priložnosti pa tudi v živo.      

 

 

Barbara Čuk preživlja svoja prva leta čez lužo v Mehiki, kjer je v službi svojih sester kot predstojnica skupnosti, deluje pa na področju terapevtskega spremljanja.

Mirjam Zupančič živi v skupnosti v Budimpešti, na Madžarskem, kjer deluje kot medicinska sestra v bolnici.

Dorica Sever, ki pripada provinci Kanade, je v misijonu med eskimi.

Anica Vlašič je prav tako v severnih krajih, in sicer v Rusiji, v Sant Petersburgu, kjer pomaga v župniji.

 

Magdalena Gosar živi svoj misijon molitve in darovanja v skupnosti starejših sester v Eichgrabnu, v Avstriji.

 

Sestra Ana Slivka, rojena v Sloveniji a po rodu Hrvatica, je v misijonu v Braziliji, v mestu  Manausu. Dela v univerzitetni pastorali.

 

 

V Sloveniji se je zvrstilo tudi nemalo sester iz različnih dežel, ki so nas zaznamovale s svojo odprtostjo, veseljem in preprostostjo.  

Tako Krystyna Olsewska pripada že nekaj let skupnosti v Kongu.

Irena Kades pripada naši provinci, in sicer živi v Nemčiji, v Bernkastelkusu kjer je  predstojnica skupnosti.

Renata Relja je v skupnosti v Maroku.

Teresa Nowak prav tako pripada skupnosti Odžak, kjer je predstojnica skupnosti, njena navzočnost pa je dragocena tudi  med duševno prizadetimi otroki v Kuči nade.

Elvira Rapparelli je bila poslana v Italijo, kjer se vsa posveča delu z begunci.

Subpages

3 thoughts on “Naše misijonarke

  1. Če se ne motim, danes praznuje s. Cirila – in če drugače ne, ji tu preko zaželim “velik’ d’narja, l’ubezni in vesel’a”:

    Da bo vedno dovolj denarja za pomoč bližnjemu, da bo božja ljubezen vedno v tvojih besedah, mislih in dejanjih in da te bo vse to napolnjevalo z veseljem, ki ga lahko da le On!
    Lp, Katarina

  2. Ana ni več v Paranagui, je v Manausu in je brazilsko kulturo že kar dobro odkrila 🙂 Zdaj deli zobne ščetke revnim otrokom :)))

  3. Ups! Tole bo pa treba pocas micken aktualizirat. Pri FMM je ves cas miganje in menjavanje, ne samo skupnosti, ampak za marsikatero tudi drzave ali celo kontinenta.. SE SRECA!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja