Premiera filma o duhovnih poklicih

Konec leta se bliža in devetošolci pišejo eksterce,  maturanti vztrajno sedijo za knjigami, upajoč, da pridejo na željeno fakulteto, za katero so se odločili. Tako se v določenih trenutkih življenja odločimo za srednjo šolo ali fakulteto, za svoj poklic, v katerem se vidimo. V določenem trenutku se je treba odločiti tudi za življensko poslanstvo žene, moža, mame, očeta. Nekateri pa se odločijo odgovoriti na klic v duhovništvo, redovništvo, diakonat ali v misijonski poklic.

Če vas zanimajo zgodbe ljudi, ki so se odločili za enega izmed naštetih poklicanosti v besedi in sliki vas sestre Frančiškanke Marijine misijonarke vabimo na premiero filma o duhovnih poklicih, ki bo v torek, 1. junija, ob 20h v župnijski dvorani v Kosezah.

Prisrčno dobrodošli!

Dan odprtih vrat

Lepo sončno jutro, v soboto 6. marca, je napovedovalo prijeten dan. Skupaj s Katjo, prijateljico skupnosti, smo se sestre fmm odpeljale na Tabor k lazaristom, kjer je bil že tradicionalni DAN ODPRTIH VRAT slovenskih redovnih skupnosti z geslom »Našel velik zaklad sem!« Kar predstavljajte si jutranji živ-žav s prihajajočimi sestrami in brati različnih barv oblek, pokrival…, ki se veselo pozdravljajo kot da se že dolgo poznajo. Pa saj, kako se ne bi, vsi delamo za Gospoda in Njegovo kraljestvo, vsak v svoji redovni karizmi in z darovi, ki mu jih je Gospod dal. Continue reading »